Er ur tur att dela med er!

Hallådär, söndag kväll och skolångesten is back.. men börjar inte förrän 10.10 imon så ska inte klaga!
Anyway, tänkte det skulle vara kul om ni delade med er lite utav era recept! Så om ni skickar in erat favoritrecept till min epost, så plockar jag ut något av era förslag, kanske flera stycken och testar att göra dom. Kommer självklart att ge er en länk och publicera både recept och resultat! Va tycker ni? Kan ju faktiskt bli bra  Tänkte börja med någon slags efterrätt, det kan vara fika som kakor eller bullar till goda desserter!
Så vad väntar ni på? Skicka på!
[email protected]




Slänger in lite onödiga frågor och svar..
Varm dryck: Chai latte! 
Kall dryck: Färskpressad juice i alla smaker!
Pålägg: Keso, skivad avokado och citronpeppar
Grönsak: Tomat tror jag.
Frukt: Mango
Bär: Jordgubbar och blåbär!
Krydda: Hm .. curry eller vitlök!
Godis: Chocolateee
Snacks: Salta nötter, eller morot + gurka att dippa! 
Choklad: Riktig, mörk choklad
Ost: Mozarellaaa
Sallad: Skaldjurssallad
Tårta: Hatar gräddtårtor och marsipantårtor.. men, kanske marängtårta med någon god fyllning och massa bär! 
Bakverk: Cupcakes
Sås: Indisk raita
Glass: B&J's , chocolate fudge brownie
Snabbmat: Korv med bröd haha
Flingor: All bran
Pizza: Hemmagjord med egna favoriter som räkor och massa gott 
Naturgodis/Nötter: Cashewnötter, jordnötter , och sånna där yoghurtgodisar!
Soppa: Fisksoppa eller kycklingsoppa
Utländskt kök: Thai, Indiskt eller Mexikanskt
Halstablett/Tuggummi: Extra sweet mint, det är dom ända som håller smaken länge
Äter inte: hm, tought one. Kan äta de mesta även om de inte är gott.


Klaaaddd!

Idag är det ju faktiskt lördag och efter den goda ficktacon jag slängde ihop blev vi sugna på lite efterrätt. Satt och kolla bloglovin, där jag följer många matbloggar.. då detta receptet poppa upp. Ljus kladdkaka med bär. Gryyymt kladdigt blev det, men gott

Easy done också, gör bara såhär!
Sätt ugnen på 200 grader. Smält 100 g smör, vispa ihop 2 ägg och 2 1/2 dl socker. Rör ner de smälta smöret, 2 dl mjöl och 2 tsk vaniljsocker.
Häll smeten i en smörad form. Ett tips är att ha bakplåtspapper i bottnen så lossnar kakan lättare.
Blanda sedan ihop 250 g bär (jag tänkte ha hallon och blåbär, men hade tyvärr bara blåbär så det fick räcka), 2 msk potatismjöl och 1/2 dl florsocker och klicka ut det i formen också.
Grädda den i ca 25 minuter. Den ska vara kladdig när du tar ut den!
Låt den stå och svalna en stund, gärna i kylskåp. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde. För min del blev det vaniljsås!

Lax + Taco = Awesome

Improviserade fram lördagsmaten idag. Blev förvånadnsvärt gott faktiskt!
Stekte lite lök. Stekte laxfilé kryddad med tacokrydda. Självklart är det nog godare med fisktaco kryddan, finns ju en sån (vilket jag aldrig provat), men tog de som fanns hemma.
Sen la jag tortillabröd i en smörjd form, la i lax, lök, och hackad tomat. Hällde på tacosås, rullade ihop brödet och strödde på ost.
Satte in i ugnen några minuter bara till osten var smält.
Gjorde en god sallad och åt och njöt! 
Hade ingen fraiche eller något hemma, men det hade nog vart godare att ha det i så de blev lite krämigare, hehe.. men det ar skitgott ändå faktiskt. Jag gjorde bara till mig själv så jag tog så mycket av allt jag kände för typ, så ni får helt enkelt göra the same. Men räkna med en laxfilé per person kanske, och så många bröd ni vill ha osv..

Tävling!

Tänkte bara berätta för er att jag är med och tävlar om ett presentkort hos Style & Fun på denna söta bloggen. Gå in där ni också och var med vet jag.. ni förlorar ju inte direkt något mer än typ 30 sek av er tid så, why not? 
Annars då, så är det lördag. Igår spenderade jag dagen i skolan, och sedan torp så kom hem runt sex med en tom plånbok. Käkade pizza med pappa och sen åkte jag till min mamma som just flyttat till en liten lägenhet så sov jag där med henne och min lillebror. Har precis kommit hem till pappa igen, och ikväll blir det förhoppningsvis tjejkväll!

Saftigt morotsbröd

Igår var jag ju ledig och då jag inte hade någon lust att ligga framför tvn hela dagen och vädret sög, så bakade jag bröd istället! Provade ett nytt recept med morötter i. Gott och saftigt blev det 
50 g jäst
5 dl vatten, 37ºC
1 morot
2 msk olivolja
2 tsk salt
2 msk sirap
250 g kesella
7 dl grahamsmjöl
7-8 dl vetemjöl
Börja med att riva moroten. Smula sedan jästen i en bunke och häll på lite av vattnet. Vattnet ska vara 37ºC, alltså fingervarmt. När jästen lösts upp häller du i resten av vattnet. Tillsätt sedan morot, olivolja, salt, sirap, kesella, graham och vetemjöl.
Arbeta ihop degen ordentligt och låt den sedan jäsa i 30 minuter under en handduk.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ytterligare någon minut. Tryck sedan ut i en långpanna med bakplåtspapper, skär upp i lagom stora rutor och stry på t ex havregryn. Sätt ugnen på 225º.
Låt dege vila övertäckt i ytterligare 20 minuter. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Skär upp i rutorna och låt kallna på galler!
Ät med t ex marmelad och ost, mums! 

In chock!

Wooow, va jag är glad och chockad just nu. Har nämligen ingen aning om vad ni läsare kom från. Men tack för att ni läser och kommenterar och ni får meeeeer än gärna titta in hit igen, och kanske till och med följa mig på bloglovin!
Btw, om ni tittar in igen kommer recept på morotsbrödet jag bakade förrut!  Ha en bra kväll.

bloglovin

Ledig + Tacopaj.

Hallåå där. Idag hade vi ledigt från skolan och istället för att sitta och blänga framför tvn har jag bakat morotsbröd, städat, gjort hårinpackning och lagat en god tacopaj som vi åt till middag för en liten stund sen.
Tyvärr glömde jag att ta en bild när den var färdig.. så de får duga med denna, precis innan den ska in i ugnen. Men recept ska ni få iaf!
Till degen använde jag:
5 dl vetemjöl
250 g smör, i rumstemperatur
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver (valfritt)
2 msk kallt vatten

Fyllningen:
500 g blandfärs
1 dl vatten
1-2 påsar tacokrydda
1 gullök
1 burk majs
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche paprika chili
riven ost
paprika pulver


Börja sedan med att blanda ihop degen. Tärna smöret lite innan (så de blir lättare) och knåda tillsammans med mjöl, salt och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, nagga med en gaffel och ställ kallt i en halvtimme ungefär. Förgrädda sedan skalet i tolv minuter.
Undertiden bryner du färsen i smör, tillsätt sedan tacokrydda och vatten och låt det puttra i 5 minuter.
Finhacka och stek löken mjuk och blanda med köttfärs och majs.
Blanda fraichen med varann. Häll sedan färsblandningen i pajskalet, häll på fraiche och strö över ost pch paprikapulver.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med tacotillbehör som sallad, tacochips, salsa och gräddfil!

Kalas och kärleksmums!

Idag fyller min lillebror 14 år, så grattis till han 
Skullle egentligen haft kalas för honom i lördags, men de blev inställt så hade vi de idag istället. Så jag bakade dom här i fredags, men eftersom de inte blev ngt fick jag frysa in dom så länge. Men de blev skitbra ändå.. eftersom mamma har flyttat i helgen har hon ju inte direkt haft tid att baka något så därför gjorde jag de, men glädje så klart, haha.
Vill ni ha receptet på kärleksmums så hittar ni de här!
I present av mig fick han två marabouchoklades, en biobiljett och en trisslott.. ingen vinst som vanligt men ändå..
Förövrigt så klarade jag av första skoldagen, inte jättenöjd med klassen men de blir nog bra. Slutade runt halv två, då jag åkte hem till munkedal och drog direkt till ungdomsmottagnignen för sista sprutan mot livmoderhalscancern. Gjorde mkt ondare idag än dom två första sprutorna! :(

Goda kvällsmackor.

Blev sugen på varma mackor förrut men är trött på dom vanliga med bara skinka och ost typ. Så tittade efter lite vad farmor hade i köket (eftersom jag var hemma hos henne ^^ ) och hittade en burk med musslor, muuums va gott de blev! Stekte dom i mycket med olivolja och pressade i lite vitlök. La upp det på två formbröd och hade på ost och krydda lite. In i ugnen en lite stund också var de färdigt. Nomnom! 
Sen hade jag  på någon god sås som jag rotade fram i kylskåpet!
Hur brukar ni göra era varma mackor?

Snabbmat!

Igår åt jag middag hemma hos min morbror i Göteborg. Då hade dom slängt ihop detta goda. Stek pressad vitlök och kräftstjärtar i rikligt med olivolja och blanda sedan med kokt färsk pasta. Kan inte bli fel. Krydda med lite gott, som basilika eller något annat. Mums!
Idag är det söndag och de betyder att skolan börjar imon. Skitnervös.. blä

Todays breakfast

Idag gjorde jag denna favoriten. Bananplättar, mums! 
Anywayz, vakna runt halv sju idag by myself. Men jag antar att de är bra att jag vaknar tidigt så jag vänjer mig till skolan, hehe.
Har nyss ätit frukost iaf och om ca tre timmar ska jag ner till friösrn för klippning, får dock bara bli att toppa då jag inte har någon idé på annan frisyr.. sen tänkte jag kanske kanske baka bröd, och efter det förhoppningsvis träning. Så kanske jag får hjälpa mamma lite senare också, hon håller ju på och flyttar. Menmen.. ha en bra dag!

Nonstop cookies

Idag är det söndag och vädret är riktigt tråkigt.. därför tog jag denna dagen till en sväng till torp och sedan lite bakning när jag kom hem. Idag var det cookies som gällde, men en lite roligare variant med Nonstop godis i. Dom blev ju inte jättefina, men dom ser iallafall roliga ut 


Är du sugen på att prova? Då behöver du:

200 g margarin

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk salt

2 påsar med nonstop godis


Börja med att sätta ugnen på ca 175-200 grader. Vispa ihop margarin, socker och vaniljsocker med en elvisp.

Tillsätt sedan äggen och blanda väl. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och blanda ner det i smeten också. Rör till sist ner nonstopen men blanda med något annat än elvispen så de inte går sönder.

Klicka ut 1/2 msk smet på plåtar med bakduk eller bakpapper, låt de va ett par centimeters mellanrum mellan dom. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt de svalna på galler.

 

Detta blir två plåtar med småkakor.

 


Tacopaj med kyckling.

Idag gjorde jag en tacopaj här hemma fast med kyckling. Jag tittade på lite olika recept och mixade lite, det blev väldigt enkelt men gott! Tog i en påse med tacosås men vill man ha starkare tacosmak ska man kanske ha mer.. anyway, här har ni receptet!

 

Pajdeg

5 dl vetemjöl

250 g smör

1 tsk salt

4 msk kallt vatten

Fyllning

3-4 kycklingfiléer

1 gullök

1 vitlöksklyfta

3-4 dl craime fraíche

3 msk chilisås

salt

ost (gärna tex mex)

1 påse tacokrydda, eller mer om man vill ha starkare tacosmak.

Gör såhär:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda sedan ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa. Det är enklare ifall du tärnar smöret i mindre bitar innan. Tillsätt sedan vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24-26 cm) och låt den stå kallt i ca 30 minuter.

Undertiden strimlar du och steker kycklingen och löken. Blanda sedan fraíchen, pressad vitlök, chilisås, tacokrydda och salt. Lägg kyckling och lök i pajdegen, häll över såsen och strö till sist över ost.

Ställ in i ugnen i ca 40 minuter tills pajdegen är färdig.

Lite svårt att få snygga bilder på detta haha ... ^^

Servera med lite olika grönsaker, salsa, gräddfil och tacochips!


Fajitaslasagne

Hallådär, längesen jag skrev något här nu så tänkte lägga in ett recpet på en roligare variant på lasagne som jag gjorde med några tjejer igår! Receptet kommer härifrån, och jag kommer verkligen att göra detta igen, så rekommenderar er att iaf testa 

Lasagneplattor

 

smör att steka i
500-600 gram kycklingfile
Mozarella

 

 

Bechamelsås:
5 dl grädde  ( kan bytas mot bara mjölk , om man vill )
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör

 

 

Fajitas- krydda
salt och peppar

 

Gör så här:

 

Ställ ugnen på 180 grader.
Skär kycklingen i lagom små tärningar, och smörstek dem så att de blir genomstekta.
Under tiden gör du Bechamelsåsen:

 

 

Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp
Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder.
Smaka av med salta och peppar och tillsist valfri mängd fajitaskrydda- smaka av. ( jag valde att ha en påse i )
och låt alltsammans sjuda ett par minuter.

 

Sedan täcker du botten med lite Bechamelsås, varva med lasagneplattor, kyckling , sås och mozzarella.

Ställ in i mitten på ugnen och grädda i ca 45- 60 minuter. Tills plattorna är lagom mjuka.

Serveras med en krispig grönsallad.