Kardemummahjärtan

Första dagen på jullovet idag! Inga julkänslor än, men har iaf fått lite julbak gjort. Ska ge bort dessa i en julklapp och de blev grymt goda faktiskt. Förövrigt så har jag nyss slängt i mig lite mat och ska se på film eller något nu medans tiden går. Sen vid sex blir det att träffa några tjejer i klassen för lite tjejmys. Kommer bli grymt, men iallafall.. här ska ni få receptet på kardemummahjärtaneeen!

Egentligen ska det vara kringlor, men jag tyckte det var sötare med hjärtan så...














Gör så här (ca 25 st):

Börja med att vispa ihop smör och socker poröst. Separera äggulan ifrån vitan, blanda i gulan i smörblandningen och spara vitan i ett glas. Blanda mjölet med kardemumman och ha i det i smeten också. Knåda ihop detta och lägg det i en plastpåse och låt det vila i kyl mins 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader.

Om du vill göra hjärtan plattar du ut degen med handen eller en kavel och trycket ut hjärtan med en form. Vill du göra kringlor rullar du ut degen i små korvar som du formar till kringlor. Lägg hjärtanen eller kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.

Häll mandeln och pärlsockret tillsammans i en djup skål. Pensla kringlorna/hjärtana med äggvitan och strö över mandelblandningen. Grädda i ca 10 minuter, men se till så att de inte blir för bruna!

 

Lägg upp på en tallrik och låt svalna, förvara sedan i en stängd burk så håller dem länge. Lycka till


 


Kommentarer
nina ♥

åh, vad skönt! :D

jag får först jullov imon.. :(

2011-12-21 18:58:30
URL: http://nin
nina ♥

oj, glömde skriva färdig bloggadressen xd

2011-12-21 18:58:56
URL: http://ninamalmkjar.blogg.se/
haidisblog ▲

SV: vad kul att du är med och tävlar i dagens lucka i julkalendern! Hålla tummarna nu ;) vinnaren presenteras i samma inlägg imrn bitti :D kram!

2011-12-21 23:56:47
URL: http://haidisblog.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0