Omelett med räkstuvning

Något så enkelt och så gott fick bli dagens lunch. Bara att slänga ihop en omelett med lika delar ägg och lika delar mjölk och in i ugnen, och sen på med en stuvning gjord på smör, mjöl, grädde, räkor i lake och laken.

I vår omelett som räckte till fyra personer hade vi 6 ägg och 6 dl mjölk. Ett tips för att få en finare omelett är att koka upp mjölken och sen låta den svalna igen innan den blandas med äggen. Vet inte varför men då får man en finare och jämnare omelett. När du blandat detta har du i lite salt och häller sen i det i en smörad form. Sen ska det stå i ugnen tills det blivit gyllenbrun och tillräckligt fast. Brukar ta ungefär 20-25 minuter.

Undertiden så kan du göra stuvningen, börja med att smälta lite smör, ca 1 msk. Ha sedan i ca 1 1/2 msk mjöl och laken från en burk med räkor. Sedan i med lagom grädde, jag har tyvärr inga exakta mått för man får känna lite hur tjockt det blir, men jag tror att vi hade i ca 1/2 msk grädde, men man får helt enkelt känna sig fram med allting. Hacka sedan räkorna lite och ha i dem i stuvningen de sista du gör så att de bara blir varma.

När omeletten är färdig brer du bara ut stuvningen över omeletten och serverar med t ex. bröd. Sill är också väldigt gott att äta till 



Omeletten innan och före ugnen.



Åså stuvningen! Bon apetit


Lasagnaaa!

Idag gjorde jag och pappa en enkel lasagne. Väldigt enkel faktiskt, eftersom vi använde oss utav färdig mix. Hehe. Ibland får man fuska..
Lasagnemix + nötfärs + vatten och mjölk!
också i med allt i en form, på med ost och in i ugnen.. kan ju inte bli mycket enklare faktiskt 
Ser ju inte jättegott ut men ^^ de smakar godare än vad det ser ut iaf.. sen kan jag säga direkt att jag tycker inte färdigmixen smakar speciellt mycket, men det funkar!

Snabb middag!

Stekt kycklingfilé, couscoustorn, stekta thaiwokgrönsaker och mangoraja. Gott och enkelt. Mangorajan är köpt på tub :)



Ha en bra fredag!

Veckans blogg!

Idag ser ni mig på veckans blogg på blogg.se, eller ja hela veckan då såklart. Jättekul, andra gången nu faktiskt 
Statistiken ökar mycket just nu så jag får hoppas att ni gillar det ni läser och tittar in igen!

Underbar kräftpaj!

Mmmm, visst ser det gott ut? Stog ju som sagt för maten igår innan jag tog tåget hem ifrån Göteborg. Fick bli en paj med kräftstjärtar och dill. Något jag verkligen rekommenderar faktiskt, dessutom sköter ju ugnen det mesta, hehe. Dock vet jag inte hur många man ska säga att det räcker till. Vi var fyra personer och det tog slut och då var detta till lunch, så är ni riktigt hungriga kanske ni till och med ska dubbla receptet!
Men det här behöver ni iaf till en paj!
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
salt

2 burkar kräftstjärtar i lag (170 g st.)
1/2 purjolök
1 dl klippt färsk dill
1 1/2 dl grädde
2 stora ägg
salt, peppar, cayennepeppar efter smak
Börja med att blanda ihop degen. Här är det en fördel ifall smöret stått framme lite så det inte är så hårt, tärna det också innan du knådar ihop det med mjölet för att sedan tillsätta vatten och salt. Blanda ihop allt detta och tryck ut det i en pajform (ca 24-26 cm) .
Ställ kallt i ca 30 minuter och nagga sedan med en gaffel innan du förgräddar den i ugnen, 225 grader i 10-15 minuter.
Blanda undertiden ihop kräftstjärtar med hackad purjolök och dill, men spara ungefär en halv burk med kräftstjärtar till garnering.
Häll detta i det förgräddade pajskalet.Vispa ihop grädden med äggen och krydda efter behag. Häll även detta i skalet och ställ in i ugnen 15-20 minuter, tills det fått färg.
Dekorera sedan med citron, kräftstjärtar och lite mer dill och Bon apetit!

Godmorgon...

.. alla fina läsare, hoppas att ni har haft en bra helg! Jag sitter fortfarande uppe i Göteborg och har haft en jättebra helg. Har ätit så mycket god mat så jag tror jag ska spricka snart, och inte nog med de så ska jag få stå för lunchen idag också innan jag åker hem. Inte bestämt mig än vad de blir för något men slänger väl upp de här senare än då 
Så jag hoppas att ni kanske fick lite inspiration av mina middagstips jag slängde upp i fredags, själv åt jag sushi! Jättegott. Och igår fick vi jättegod mat med först lite plockmat som tunnbrödssnittar, vitlöksbröd och oliver och sedan pasta med köttfärsås för att sedan trycka i sig princesstårta efter det, haha. Men riktigt gott var det.
Fredagssushin!
Vad har ni ätit i helgen för gott?

Fredag!

Idag är det äntligen fredag och helg. Har precis skrivit ett inlägg om min dag hittils i min andra blogg, så om ni är nyfikna kan ni läsa det här!
Ikväll ska jag iaf bort och kommer inte hem förrän på söndag, så det blir nog inte så mycket uppdatering här.. men eftersom det är fredag, vill jag ju såklart veta vad som äts hemma hos er idag?

Här är lite tips som finns här på bloggen!




Räksallad med pasta och dina favoriter!



Fajitalasagne med kyckling
tillsammans med en god grönsallad



Tacopaj med kyckling eller köttfärs.



En god kycklinggryta tillsammans med exotiska frukter



Kanske fisktaco?



Elleeeer thailax med cashewnötter...



och tillsist, kanske en av mina favoriter.. Indiska laxbiffar med tomatraita, ris och goda grönskaker.

Hoppas ni fick lite inspiration! Ha en bra fredag, kram

Bärmousse

Förlååååt för denna kassa uppdatering, skulle lagt upp detta receptet typ i måndags var det tänkt. Men internet har krånglat hemma och kamerasladd har varit borta osv... men detta är iaf en dessert jag åt i förra helgen, och den var gryymt god och dessutom enkel. Så jag tycker absolut att ni borde testa.

Allt som behövs för ungefär fyra glas är:
2½ dl grädde
4 dl blandade bär, jag använde en mix av blåbär, hallon, björnbär och något mer
1 msk vaniljsocker
½ dl strösocker
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladet i kallt vatten och vispa grädden. Den ska bli ganska tjock, så att det börjar bildas djupa mönster i. Värm bären tillsammans med vaniljsocker och socker i en kastrull så att det smälter ihop en aning.
Ta sedan av från plattan och lägg i gelatinet (krama ur vattnet innan). Häll lite av bärblandningen i bottnen av varje glas (ungefär hälften av bären) och blanda sedan resten med grädden. Häll upp gräddblandningen i glasen och ställ det kallt tills servering, bäst blir det om de får stå minst två timmar så att det stelnar.


Lycka till!

Lax med tomat- och mangosalsa.

Fy vilka dåliga bilder det blir jämt, detta såg ju så himla gott ut förutom på kameran haha.. men iaf, så smaka det riktigt gott! Stekt lax, tomat- och mangosalsa, ris och tomat-raita.

Salsan var första gången jag gjorde och det blev verkligen jättegott, så ni måste få receptet! Raitan har ni receptet på här ovan och laxen stekte jag bara med salt och citronpeppar.
Här är salsan för 4 personer.
125 g fryst mango
1/2 rödlök
4 tomater
1 avocado
1/2 kruka färsk koriander
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
Salt & svartpeppar
Tina mangon. Hacka rödlök, tomaterna, avokadon och koriandern. Blanda oljan med sambal oeleken och blanda sedan ihop allting i en skål och krydda! Easy done.

Friday.

Såhär har min fredag sett ut hittils. Sitter med den sista godsaken i knät nu framför idol!
Först blev det lax med ris och en tomat- och mangosalsa, och sedan en bärmousse. Riktigt gott blev allt. Recepen kommer!

Kvällen idag ser lugn ut, och imon blir det Göteborg till en kompis, det blir nice. Haft en bra dag i skolan också, hade fyra lektioner och alla gick tvärsnabbt, på idrotten spelade vi volleyboll vilket var kul som fan! Så slutade vi tio över två. Var på stan med Alisa, köpte mig en tvärsnygg höstajacka för bara 399 kr, och sen fika vi på espresso house för att sen ta tåget hem. Bra dag♥




Fajitas med guacumole!



I fredags hade jag och min fina vän lite fredagsmys med kycklingfajitas och idol. Så tänkte ge er ett litet recept på hur jag gör fajitas för de brukar bli gaaanska uppskattat, hehe

Fajitas för 3-4 personer

2-3 kycklingfiléer
1 gullök
1 paprika, gul eller röd
1/2 burk majs eller mer efter smak
2 dl creme fraíche
1 påse fajitakrydda

Börja med att hacka lök, paprika och strimla kycklingen. Bryn först löken mjuk och sedan kycklingen. Ha allt i en gryta. Lägg i paprika och låt den bli mjuk. Tillsätt sedan fraíchen, fajitamixen och majsen och låt allt puttra några minuter.

För Guacumolen till behöver du:
2 avokados
1 dl creme fraíche
1 vitlöksklyfta
saft från en halv citron
salt
cayennepeppar

Mosa avokadon, pressa vitlöken och blanda ihop allt. Krydda efter smak! Låt stå kallt till servering.



Servera med vilka tacotillbehör ni nu brukar ha!