Nytt recept på morotsbröd!

Igår testade jag ett nytt recept på morotsbröd, och detta blev ännnuuu godare och saftigare. så därför måste jag bara ge er receptet! Förövrigt så är det fredag idag, underbart. Har vart i skolan och kom hem för snart en timme sen, tog skolfoto idag och det blev katastrof.. sämsta av alla åren nånsin, skojar inte.. menmen. Nu ska jag snart till affärn och sen vidare till mammas lägenhet där jag och Jina ska ha mys ikväll. Mamma är inte hemma på hela helgen så vi får vara där. De blir fajitas och idol! Men här kommer receptet iaf..
Morotsbröd med honung.
5 dl mjölk
♥ 50 g jäst
♥ 2-3 stora morötter
♥ 0,5 dl rapsolja
♥ 2-3 msk honung
♥ 1 tsk salt
♥ 4 dl grahamsmjöl
♥ 5-7 dl vetemjöl
♥ 1 dl havregryn
♥ Skalade sesamfrön och hela linfrön till garnering

Gör så här:

Börja med att värma mjölken till 37 grader (fingervarmt). Skala och riv morötterna under tiden. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken.
Blanda sedan i morötter, rapsolja, honing och salt. Tilsätt sedan så mycket mjöl som degen klarar av, men spara lite till utbakning.
Täck över degen med en handduk och låt jäsa i 30 minuter. Sedan bakar du ut degen i en långpanna med papper, häll över lite sesamfrön och linfrön. Täck över igen och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 220 grader.
När det jäst färdigt sätter du in plåten i ugnen och gräddar i ca 15 minuter.
Innan gräddning!

Ta ut brödet och låt det kallna innan du skär upp det i rutor. Ät gärna med en god marmelad och en skiva ost. De riktigt smälter i munnen så gott det är!
Lycka till och smaklig måltid 



Todays breakfast

En macka med ett kokt ägg och kaviar. En gul kiwi och grönt te med torkade jorgubbar och en sked honung. Yummie ♥

Haft en vanlig dag i skolan idag och nu tänkte jag bara ta det lungt resten av dagen, tänkte testa ett annat recept på morotsbröd, inte för att det var något fel på det jag gjorde förra gången (skitgott var det), men alltid kul att testa något nytt.
Så nu ska jag snart få pappa att köra mig till affären för lite ingridienseeer! Se ya.

Hoppas ni haft en bra helg!

Själv har jag haft en riktigt lugn helg.. i fredags hade jag fredagsmys hemma hos mamma. Jag gjorde fajitas som jag, mamma och Magnus åt. På lördagen vakna jag upp hos mamma och sen blev det torp hela dagen. Där köpte jag lite kläder, skor och en massa mat.. till middag blev det makrillfilé och pressad potatis. Tog det lungt hela kvällen hemma hos farmor. Idag har jag ... vart ute på kusten, spelat wordfued, klippt gräset och sett på tv. Nu sitter jag här, har tagit en skön dusch med hårinpackning och ska göra ansiktsmask om liten stund. Sen blir det softa med datan och se på Jersey shore!
Lite kort om min helg, har inte gjort ett skit egentligen, men haft en helt okej helg ändå. Lungt lixom..
Ser ju inte sådär jättefint ut, men ah.. gott var det! Pressad potatis, rökt makrill kryddad med chili, sallad och en sås med lite paprika , tomat och chilismak!
Sen blev det naturgodis och en massa pepparkakor som slank ner sen!

Vit chokladpannacotta!

En underbart god dessert, som går fort att göra förutom att den ska stå i kyl i minst tre timmar!
Bjöd på denna förra helgen när vi hade halv sju hos mig, och den blev riktigt uppskattad. Inte mpnga ingridienser behövs heller!
För 4 port behövs.
♥ 5 dl grädde
♥ 1 msk vaniljsocker
♥ 3 gelatinblad
♥ 100 g vit choklad
♥ Bär och florsocker till garnering
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga några minuter. Undertiden värmer du upp grädden och vaniljsockret i en kastrull. Precis innan det börjar koka tar du av kastrullen från plattan och lägger i chokladen. Du kan med fördel bryta sönder chokladen lite innan. Låt chokladen smälta, krama ur gelatinbladen och lägg i dem också.
Blanda ihop detta och slå upp i portionsglas. Ställ i kylskåpet och låt stå kallt i minst tre timmar.
Ta fram direkt före servering och släng på massa goda bär!

Angående varmrätten från halv sju hos mig...

..så kom jag på att det receptet redan finns på min blogg! så det är bara att klicka här om ni tyckte de verka gott (vilket jag kan lova er att det är)!



By the way.. nu finns Cookieetime på facebook. Så nu kan ni även följa mig där! 

Heta melonskålar med chiliräkor

Väldigt dålig bild, och inte så fina skålar. Eller glas är det ju egentligen..
Sen så blev det väldigt för lite räkor också.. men det blev gott ändå! Detta åt vi som sagt i lördags till förätt & här är receptet för 8 personer.

♥1 Melon, t ex cantaloupe eller honungsmelon
♥700 g vattenmelon
♥1 kruka basilika (hoppade över det, då de inte fanns i affären)
30 skalade räkor
Marinad:
♥1 dl olivolja
♥2 msk hallonbalsamvinäger (tyckte det var onödigt då den aldrig skulle bli använd igen.. så jag tog vanlig balsamvinäger)
♥salt
♥svartpeppar
♥1 chilifrukt
Börja med att blanda ihop marinaden. Kärna ur och finhacka chilin och blanda ihop allt. Lägg i räkorna.
Ta ut kulor ur melonerna med ett kuljärn eller tärna kuber.
Finhacka basilikan och blanda med melonen. Lägg upp i små portionsskålar.
Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem hastigt i olja i en het panna.
Lägg räkorna över melonerna och droppa över lite marinad.
Låt stå kallt till servering.
Det var de! Nu har jag precis kommit hem från skolan och ätit lite mat. Om en liten stund ska jag ut och övningsköra! 

Godmorgon!

Börjar 10.20 idag, så har en stund kvar tills jag drar till bussen. Detta är vad jag laddar upp dagen med idag. En leverpastejmacka med gurka, och en med keso och jordgubbar. De här med keso och frukt på mackan låter väldigt konstigt, men det är något jag fastnat för. Grymt gott.
Dessutom kom Jina med en stor påse med plommon i lördags från hennes trädgård, så ett sånt slank ner också.
Nu ska jag svara på lite kommentarer och kika runt lite på datan. Senare idag kommer receptet på förätten vi åt i lördags!
Ha en bra måndag ♥

Halv sju hos mig!

Förätt:

Melonskålar med chilimarinerade räkor

Varmrätt:

Indiska laxbiffar med ris, grönsaker och tomatraita.



Dessert:

Vit chokladpannacotta med jordgubbar och björnbär.








Riktigt lyckad kväll, både med sällskapet och maten♥

Alla recepten kommer också så småningom, så håll ut 


Halv åtta hos mig.. vad blir det?

Trerätters idag då med mina tjejer och jag är kocken! Kan ni gissa vad det blir för något? 
Med lite ledtrådar kanske.. detta är vad jag kommer använda mig av.
Grädde
Ris
Vattenmelon
Honungsmelon
Björnbär
Räkor
Vit choklad
Gelatin
Chili
Vitlök
Ingefära
Lax
Tomat
Jordgubbar
Matlagningsyoghurt
Citroner
Sambal oelek
potatismjöl
lite kryddor som - spiskummin, salt, garam masala, gurkmeja, peppar
Asiatiska wokgrönsaker
Purjolök
Olivolja
Balsamvinäger

(De tre sista glömde jag ställa fram på bilden)

Tror att det var allt! Har ni några idéer? 

Grötfrukost!


Havregrynsgröt med äpple.
Blanda ihop ett halft rivet äpple, 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 msk vatten och lagom med kanel i en kastrull och låt koka upp. Salta och låt de koka långsamt tills de får en lagom tjocklek. Ät med resten av äpplet och kanel. Supergott! Till det drack jag ett aprikoste med honung mot min förkylning. Börjar bli bättre nu faktiskt 


Har vart väldigt dåligt på den riktiga matlagningen här de sista.. har mest blivit mackor och lite sånt, men nu till helgen ska jag och några tjejer köra igång med halv åtta hos mig och då är det jag som står för matlagningen denna gånge. Spännande va? Ska bli skitkul men jag har grym beslutsångest för vad jag ska välja för varmrätt.. menmen, tänker inte avslöja menyn för er här en så ni får hålla ut tills söndag när det kommer upp!

Morotsmarmelad =)

Det kanske inte låter så gott, men guuud så gott det är! Bästa marmeladen som finns ju, hihi. Allra godast är det att äta med degistivekex och ost. Yummie, hihi.
Denna marmeladen har jag gjort många gånger tillsammans med min farmor, så kom jag på att jag faktiskt aldrig visat er receptet!
För ca 3 sånna burkar (ni ser ju på ett ungefär hur stora dom är) behöver ni;
♥ 0,5 kg morötter
♥ 4 dl vatten
♥ 1 apelsin
♥ 1 citron
♥ Drygt 0.5 kg syltsocker
Alright! Nu har ni allt, och gör såhär.
Börja med att skala och riva morötter, riv skal av apelsinen och citronen samt pressar ur saften. Blanda rivna morötter, vatten, citron skal + saft och apelsin skal + saft i en kastrull. Låt detta koka upp och låt det koka i ca 10 minuter.
Sedan blandar ni i syltsockret och låter det koka i ytterligare 5 minuter. Så häller ni upp det i burkar och låter det svalna. Svårare än så är det inte 


Lycka tiiilll!

Varma musselmackor, igen ...

Hejdär! Nu är det söndag igen, och det betyder skola imon.. tråkigt, men har sovmorgon till 10.10 iaf, eller ah börjar då, kan ju inte direkt sova tills då..
Anyway, minns ni när jag gjorde varma mackor med musslor för ett tag sen? Ikväll gjorde jag det igen, fast nu har jag gjort dom ännu godare. Tänkte slänga upp ett litet recept här men egentligen är det bara att improvisera lite med de du tycker är gott 
På mina mackor hade jag:
Två mackor såklart..
Lite majs
En halvburk musslor ungefär, räcker bra till två mackor
chilisås
sambal oelek
curry
vitpeppar
tomater
en vitlöksklyfta



Börja med att steka pressad vitlök och musslorna. Om du inte vill ha så stark vitlökssmak kan du ta en liten klyfta eller bara en halv. Krydda med curry och vitpeppar.



Bre sambalen och chilisåses på mackorna, men ta inte för mycket sambal, eller skippe det helt om du vill, för det är starkt! Ha sedan på musslorna, majsen, tomaten och osten och in i ugnen på 200 grader, till osten smält.



Färdigt att äta! Mums hihi

Tacoo!

Om några minuter är köttfärsen färdig och då blir de tacos, mums! Fanns typ inget av de bästa tacotillbehören hemma, men man tager vad man haver. Är fortfarande lite småsjuk, så har vilat heeeela dagen. Sjukt segt..
Inte riktigt färdigt kanske..
Hittat den lilla, men starka sak jag tänkte ha i min taco  nomnom!
I min taco (när vi har allt hemma) brukar jag ha: köttfärs, tomat, gurka, majs, ananas, sallad, banan, rödlök, gräddfil, salsa och ost! Ännu godare blir det om man har gjort en god guacumole, fy så gott! Men vi hade ju såklart ingen avokado hemma heller...

Vad brukar ni äta i er taco? 

Filhjärta ♥

Tänkte bara berätta att jag är sjuk och spenderar dagen hemma, orkar inte göra något och det går inget bra på tvn heller. Så tänkte bara påminna er lite om att skicka in lite läsarrecept, har nästan inte fått in några alls :/ återigen skriver jag att ni kan skicka in dessertrecept till [email protected] , jag vet att jag tjatar hehe. Sorry for that.. menmen, ni får ha en bra helg så ska jag sjuka mig lite!

Breakfast

Dagens frukost. Macka med keso blandat med kanel och skivad banan + fil med hallon, banan och vindruvor. Haft sån himla mensverk idag så har inte direkt haft någon matlust alls.. hoppas på en bättre dag imon! Nu ska jag snart sova, har gått som en zombie hela dagen och bara längtat efter att få gå och lägga mig..
Glöm inte bort att skicka in läsarrecept! Puss

Goe räkmackan!

Lite goda kvällsmackor med något av de bästa - räkor. Jag älskar räkor. Och med massa god sallad, majonäs och aioli. Dessutom hittade jag en aioli med chilismak i affärn som jag var tvungen att prova, så jag fick farmor att köpa det hehe. Var nämligen hos farmor vi gjorde dessa goda mackor i söndags.
För att göra samma sak behöver ni;
Något gott bröd
Majonäs
Någon god sallad
Gurka
Tomat
Rödlök
Aioli
Räkor

Hur mycket ni vill ha av allt beror ju på hur hungriga ni är  
Sen kan man ju såklart ha massa annat gott! Jag brukar ha avokado eller kokt ägg på för lite mer mättnad, men denna gången orka vi inte koka något ägg och avokado fanns ingen hemma .. men det blev mättande och gott ändå! Extra gott blev det med farmors hemmaodlade tomater och gurka. Hihi yummie!
BTW, så får ni ju inte glömma bort att skicka in era läsarrecept på desserter. Med tanke på hur bra ni är på att kommentera blir jag lite förvånad över hur få recept jag har fått in :/ .. de behöver inte alls vara något avancerat, välj helt enkelt bara ut er favoritdessert och skicka in! skicka skicka skicka, till [email protected]

ha en bra kväll! puuuss

Buffé!

En bild från i lördags då jag var på en afrikansk fest, det var en dopfest för en kompis släktingar typ. Riktigt grymt var det och tvärgod mat! Om ni vill se mer bilder från kvällen kan ni kolla in min andra blogg.
Just nu sitter jag i skolan och väntar på lektion, kommunikation och information eller något ska vi ha. Sen är det bara handel och sen slutar vi, awesome.
Glöm inte att skicka in läsarrecept på efterrätter! Som jag skrivit tidigare så kommer jag välja ut ett eller flera recept och prova så kommer jag lägga ut det är och länka er såklart. Skicka till [email protected] om ni har något roligt att dela med er av.
Nu kom lärarn, ha de braa!

Friday!

Hello guys. Sorry för dålig uppdatering här ja.. men har helt enkelt inte haft något att blogga om, haft fullt upp med skolan hela veckan så något i köket har tyvärr inte hänt.. ser dåligt ut med de denna helgen också faktiskt. Men tänkte slänga upp en frukostbild på goda mackor jag åt för någon dag sen. Testade nämligen att ha keso och äpple på mackan och det blev skitgott! På den andra mackan blev det leverpastej, gurka och tomat. Yummie!
Annars då, så är det fredag idag. Har just ätit god kyclingpaj och ska kanske iväg sen, men vet inte riktigt hur de blir.. tills jag vet så blir det iaf att nörda mer data. Jag kommer föresten inte hinna testa något av era läsarrecept denna helgen, så fortsätt att skicka in! Som sagt, era favoritrecept på bakverk eller desserter, skickaskickaskicka, så väljer jag ut något som jag tycker verkar gott och testar de här hemma. Skicka till [email protected] !