God lax i ugn.

Godmorgon på er! Sitter här och njuter av att jag inte är i skolan. Planerna för dagen är att träffa tre goa brudar i Uddevalla och käka thaibuffé och sen hem till en av dem för lite film och kanske bakning. Mysmysmys
Men, sånt kan ni ju läsa om på min andra blogg.. anledningen att jag bloggar här nu är att jag har ett gott, snabbt och enkelt recept till er som jag slängde ihop igår.
Det blev ugnsbakad lax med fetaostkräm. Väldigt gott faktiskt. Gick på känn, och rörde ihop allt utan mått så ni får helt enkelt göra desamma. Men vad ni behöver är iallafall..
Lax
Turkisk yoghurt
Fetaost
Vitlök
Sambal Oelek
Salt
Tomat
Blanda ihop yoghurt, ost, pressad vitlök, sambal och salt. Tänk på att sambal oeleken är stark så ni behöver inte så mycket. 
Salta laxen och lägg i en ugnsform, häll över såsen. Släng på några tomatskivor och in i ugnen på 200 grader, i ca 20-25 minuter.
Koka undertiden ris, couscous, bulgur, pasta eller vad ni nu äter till. Och skär upp en god sallad.

Frukostmuffins

Mohaha, hur gott är det inte med muffins till frukost? Dock smaka de ju inte så sött... men om man gillar omeletter är detta en lite roligare variant.
Släng ihop 2 ägg, 1 msk mjölk, kryddor och hackad tomat. Jag använde salt, cayenne och garam masala. Häll detta i muffinsformar, använd en muffinsplåt. Grädda i 10 minuter i 200 grader. Och Voíla! Ät t. ex mosad avokado eller något annat gott.


Texmexpaj med Kyckling!

Igår kom Caroline och Thea hit på lite tjejmys med god mat, godis och tv. Kan säga att vi alla tre var i matkoma efteråt men de är så de ska va! Vi gjorde en jättegod kycklinpaj med fajitasmak som jag tänkte tipsa om.

Detta är tyvärr den bästa bilden ni får, vi åt den med alla vanliga tacotillbehör 
Till pajdegen behöver ni:
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Lite salt och paprikapulver
Till fyllningen behövs:
Kyckling, stek filéer själv eller köp färdig grillad.
Fajitakrydda
1 gullök
5-6 dl creme fraiche (vi blandade med hälften tomat och basilika)
1 vitlöksklyfta
1 tomat
1 burk ananasringar
Ost
Börja med att knåda ihop degen och platta ut den i en form. Nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
Stek undertiden lök och sedan kycklingen som du kryddar med fajitakryddan. Blanda ihop creme fraiche och vitlök.
Lägg ut kycklig i pajformen, lägg på tomat och ananas och lägg över creme fraichen. Toppa sist med massa ost och strö över lite paprikapulver. 
Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Hade faktiskt inte stenkoll på tiden när jag gjorde den, men kan gissa på att det tog undefär så lång tid. Ni får helt enkelt hålla koll på den!

Servera med t.ex Nachochips, guacamole, salsa, gräddfil och grönsaker.

6 Ingridenser = Suuupergod paj!

Gjorde en god blåbärspaj idag. Receptet var egentligen för en rabarberpaj men man kan ju egentligen slänga i vilka bär/frukter man vill.



Släng ihop , 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och 175 g smält smör till en deg och knåda ut i en pajform.
Blanda blåbär med lite potatismjöl (gjorde på känn så har inga mått), strö ut blåbären över pajen och strö över socker.
Grädda i ca 20 minuter på 200 grader!



Ät tillsammans med glass, vaniljsås, grädde eller vad ni nu vill ha. Smakar lite gott till allt ju! Hehe. Denna pajen är dock väldigt liten, så vill man ha en större är det bara att dubbla. Tänk dock på att gräddningstiden kan öka.
Lycka till

 

 

 


Enkel kycklinggryta!

Heeey på er! Sitter hemma hos min pappa och kom hem för en liten stund sen. Har haft en mysig eftermiddag med min mamma, min bror och mormor. Vi har firat min lillebror lite eftersom han fyller elva år på lördag. Träffas ju inte så ofta i familjen heller, så idag stog jag för middan. Dock ville alla ha någonting som gick snabbt så slängde ihop en kycklinggryta som vi åt tillsammans med Tagliatelle och en god sallad.

I den suuuperenkla grytan hade vi några kycklingfiléer, lite wokgrönsaker, vitlöksklyftor och två burkar med Créme bonjour med någon vitlök och örter smak tror jag. Inte använt den produkten innan, men tänkte kul och testa. Mer än detta behövdes inte för att fylla våra magar med gotti.



Med och tävlar!

 

Jag är med och tävlar om ett paket med grejerna på bilden hos LittleDessert. Var med ni också!