Omelett med räkstuvning

Något så enkelt och så gott fick bli dagens lunch. Bara att slänga ihop en omelett med lika delar ägg och lika delar mjölk och in i ugnen, och sen på med en stuvning gjord på smör, mjöl, grädde, räkor i lake och laken.

I vår omelett som räckte till fyra personer hade vi 6 ägg och 6 dl mjölk. Ett tips för att få en finare omelett är att koka upp mjölken och sen låta den svalna igen innan den blandas med äggen. Vet inte varför men då får man en finare och jämnare omelett. När du blandat detta har du i lite salt och häller sen i det i en smörad form. Sen ska det stå i ugnen tills det blivit gyllenbrun och tillräckligt fast. Brukar ta ungefär 20-25 minuter.

Undertiden så kan du göra stuvningen, börja med att smälta lite smör, ca 1 msk. Ha sedan i ca 1 1/2 msk mjöl och laken från en burk med räkor. Sedan i med lagom grädde, jag har tyvärr inga exakta mått för man får känna lite hur tjockt det blir, men jag tror att vi hade i ca 1/2 msk grädde, men man får helt enkelt känna sig fram med allting. Hacka sedan räkorna lite och ha i dem i stuvningen de sista du gör så att de bara blir varma.

När omeletten är färdig brer du bara ut stuvningen över omeletten och serverar med t ex. bröd. Sill är också väldigt gott att äta till Omeletten innan och före ugnen.Åså stuvningen! Bon apetit


Kommentarer
mysan

de är bra, själv? :)

2011-11-01 12:21:05
URL: http://myedenvad.blogg.se/
Helena

Tack för tipset! Jag ska testa den kycklinglasagnen till fredagsmyset:)

2011-11-01 21:38:54
URL: http://baklust.blogg.se/
Lina S

Åh så gott!!

2011-11-02 07:41:25
URL: http://linastrandh.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0