BREAKFAST

Oj vilken bra uppdatering det är här.. men har inget roligt recept till er idag tyvärr, bara tips på en bra bok jag tycker ni ska skaffa er. Har nämligen följt den här bloggen ett tag, där en tjej bloggar om hennes frukost varje dag, och varje dag blir man lika förvånad över vad hon äter.. men vilken inspiration. Så idag när jag var och hälsade på mina bröder och Magnus hittade jag denna boken som Magnus hade fått men inte var sådär jättefötjust i.. så han gav den till mig! Hehe, har bläddrat igenom den 5 gånger typ bara för att titta på alla roliga bilder.

Morotskaka!

Igår firade vi min fina vän Sophia som fyllde 17 i fredags och fick dp i uppdrag att baka en tårta! Men det blev ingen tårta utan denna supergoda morotskakan! Har lagt in ett recept på morotskaka en gång innan. Men den här gången använde jag ett recept ur min bakbok, Två systrars söta, och den blev faktiskt mycket godare.

De som gör kakan så himla saftig är den krossade ananasen, och att man använder morotspuré istället för ruvna morötter. Och självklart ska ni få hela receptet.

2-3 medelstora morötter / 2 dl morotspuré.
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 1/2 dl rapsolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas

Glasyren.

200 g cream cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

 

Gör nu såhär.

Om du använder morötter börjar du med att koka dem mjuka. Kör de sedan till en puré i matbredare och låt de svalna.
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en rund bakform.
Blanda de torra ingridienserna. Rör i olja och ägg och blanda till en jämn smet. Tillsätt valnötter, kokos, morotspuré och ananas. Rör om ordentligt.
Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 40 minuter. Kakan är färdig när provstickan är torr och kakan släpper från kanten.
Låt kakan svalna i formen något och stjälp sen upp den på galler och låt den kallna under formen. Blanda ihop ingridienserna till glasyren och bred på kakan.

 

 

 


Första receptet 2012!

Hallådär och hoppas ni haft en bra start på de nya året! Förlåt att jag inte lagt in något här på ett tag men har som sagt inte skett så mycket i köket för min del. Men idag har de lagats mat, visserlgen väldigt enkelt, men tillräckligt gott för att tipsa er om det.

Ugnsbakad lax med dillyoghurt och couscous!


Som sagt, gott och enkelt. Allt du behöver till cirkus två personer är:
Två laxfiléer
1 dl turkisk yoghurt
en knippa dill
salt
citronpeppar
skal av en citron

Blanda ihop yoghurt, dill, och kryddor. Lägg det som ett täcke över laxen som du lagt i en form klädd med aluminuimfolie. Häll över rivet skal utan av citronen, endast de yttersta. Sätt in i ugnen på 180 grader i 12-15 minuter.
Servera med couscous och en god sallad. I min sallad hade sånna godsaker som oliver, soltorkade tomater och vitlöksklyftor inlagda i chili.



Nu har vi precis fixat lite snacks också. Morots och gurkstavar och guacamole, citronklyftor med masssaaa salt och lite choklad som inte fick vara med på bilden. Höhö ..

Gjorde lite specialguacamole idag, då jag ville ha lite mer hetta hehe. Använde även turkisk yoghurt vilket jag inte brukar. Så i denna har jag yoghurt, avokado, sambal oelek, vitlök, cayennepeppar och paprikakrydda! Mmmmm!

Menmen nu blire film! Seyaa