Chocolate chip brownies med pistachnötter

♥225 g rumstempererat smör
150 g mörk blockchoklad
4 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl strösocker
4 ägg, lätt uppvispade
75 g hackade pistachmandlar
100 g vit blockchoklad
florsocker till pudring

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, 23x23 cm stor.
Smält smör och mörk choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna något.
Sikta ner mjöl i en skl och rör ner socker. Rör ner äggen i chokladsmeten och blanda ner det i mjölblandningen. Vispa detta väl. Hacka den vita chokladen, häll ner den och nötterna i blandningen och häll sedan smeten i formen. Se till så att den fördelas väl. 
Grädda i 30-35 minuter, eller tills kakan känns fast. Låt svalna i 20 minuter, stjälp sedan upp på galler för att svalna helt. 
Skär kakan i ca 12 bitar och sikta över florsocker.

Kommentarer
Lina S

Åh så gott!!

2012-03-22 11:53:33
URL: http://linastrandh.se

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0