Chocolate chip brownies med pistachnötter

♥225 g rumstempererat smör
♥150 g mörk blockchoklad
♥4 3/4 dl vetemjöl
♥1 1/4 dl strösocker
♥4 ägg, lätt uppvispade
♥75 g hackade pistachmandlar
♥100 g vit blockchoklad
♥florsocker till pudring
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, 23x23 cm stor.
Smält smör och mörk choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna något.
Sikta ner mjöl i en skl och rör ner socker. Rör ner äggen i chokladsmeten och blanda ner det i mjölblandningen. Vispa detta väl. Hacka den vita chokladen, häll ner den och nötterna i blandningen och häll sedan smeten i formen. Se till så att den fördelas väl.
Grädda i 30-35 minuter, eller tills kakan känns fast. Låt svalna i 20 minuter, stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.
Skär kakan i ca 12 bitar och sikta över florsocker.
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en form, 23x23 cm stor.
Smält smör och mörk choklad i en kastrull på låg värme under omrörning. Låt svalna något.
Sikta ner mjöl i en skl och rör ner socker. Rör ner äggen i chokladsmeten och blanda ner det i mjölblandningen. Vispa detta väl. Hacka den vita chokladen, häll ner den och nötterna i blandningen och häll sedan smeten i formen. Se till så att den fördelas väl.
Grädda i 30-35 minuter, eller tills kakan känns fast. Låt svalna i 20 minuter, stjälp sedan upp på galler för att svalna helt.
Skär kakan i ca 12 bitar och sikta över florsocker.
Kommentarer
Lina S
Åh så gott!!
Trackback