Kladdkaka med white chocolate frosting
Denna kakan bakade jag och Jina i lördags till Anna, som lite en lite sen birthdaycake! Hon fyllde år för en vecka sen idag, så de va ju lite sent, men ändåå (a) god blev den iaf!
Alla har ju förmodligen redan recept på kladdkaka, men här kommer ett ändå hihi.. Receptet på frostingen hittar ni här.
Du behöver:
♥ 100 g smör
♥ 2 st ägg
♥ 2 1/2 dl strösocker
♥ 1 msk vaniljsocker
♥ 3 msk kakao
♥ dl vetemjöl
Använd en form med löstagbar kant eller annan form som tål ugn ca 20 cm i diameter.
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175°C.
Smält försiktigt smöret i en kastrull på spisen. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare.
Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.
Rör ihop frostingen, ställ in i kylskåpet och bred på kakan när den har svalnat. Garnera med jordgubbar och ställ in i kylskåpet tills servering!
det där måste provas alltså o:
Tack!;)
Svar: Hur kan du skippa glass så länge? :O Sååå gott ju!!
Kram!
sv: åh va kul :) älskar att umgås med min mamma! ibland behöver man såna dagar också :)
idag så har jag suttit på körskolan hela dagen och nyss duschat med simon :) kraam
jag träffade en kompis där nere och var där med henne :)
Det här låter SÅ gott! Jag måste prova.