Kladdmuffins med vitchokladfrosting!
Halloo på er. Sitter här med en kopp kaffe och är sjuk. Förkyld.. legat och kollat på Greys anatomy och druckit te med mängder honung hela dagen. Låter ju rätt härligt, men gud så seg dagen har vart.. imon är det iaf skolan som gäller igen.
Och nu tänkte jag visa er dem här supergida cuocakesen jag gjorde i söndags när mormor, morbrorm mina kusiner, min bror, mamma och hennes pojkvän träffades hemma i lilla munkis. Dem blev faktiskt jättegoda och sådär perfekt kladdiga och frostingen bara smälter i munnen! Mmm Blir ni lite sugna? Receptet hittar ni häääär isåfall.
Hihi, puss på er
Angel Food Cake
Igår hade vi en lite suprise för Thea som fyllde år. Vi åkte hem till hon och överraska henne och hon blev tvärchock! Och jätteglad såklart så det var riktigt kul.. till detta hade jag bakat denna goda kakan, riktigt söt är den, men god! Receptet kommer från min bakbok Två systras söta, finns massor gott där och måste såklart ge er detta receptet.
Angel Food Cake
♥ 10 äggvitor
♥ 1 tsk ättiksprit
♥ 2 dl strösocker
♥ 3 1/2 dl florsocker
♥ 2 1/2 dl vetemjöl special
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 1 nypa salt
Smörkrämen
♥ 125 g rumsvarmt smör
♥ 1 liter florsocker
♥ ca 1 dl vispgrädde
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ färska eller frysta bär.
Okej.. nu gör ni såhär.. Börja med att sätta på ugnen, 175 grader.
Vispa sedan äggvitorna tillsammans med ättikspriten till ett hårt skum. Det får inte komma med någon gula från ägget och detta ska vispar i en torr och ren skål. Tillsätt gradvis sockret under fortsatt vispning.
Sikta ihop florsocker, mjöl, vaniljsocker och salt i en annan skål och vänd försiktigt ner i äggvitorna, lite i taget.
Häll smeten i en osmord rund och hög bakform. Knacka försiktigt på formen för att ta bort eventuella luftbubblor.
Grädda i 40 minuter eller tills kakan känns fast när man trycker lätt med ett finger. Vänd omedelbart upp och ner på kakan på ett galler, men ta inte loss formen.
Låt kakan kallna och gör undertiden smörkrämen. Vispa smöret krämigt och rör ner omväxlande florsocker och grädde. Måste erkänna att jag faktiskt inte använde allt florsocker man skulle, då jag tycker en liter var väääldigt mycket. Men använde ändå soppas som 8-9 dl och det blev bra, så gör som ni känner. Tillsätt slutligen vaniljsockret och rör till en slät kräm. Ha i lite karamellfärg om ni vill, jag hade i lite lite rött så fick en babyrosa färg!
Lossa kakan runt kanten med en kniv och ta den ur formen. Dekorera med smörkrämen samt färska eller frysta bär.
Med lite hallon, ljus och riven choklad!
God kycklinggryta

Fredag imon ju, så tänkte tipsa om en god och snabb kycklinggryta att mysa till det med.
Allt ni behöver för fyra personer är:
4 kyklingfiléer
en halv purjolök
majs på burk
paprika efter smak

Häll i creme fraichen och låt det puttra några minuter på lagom värme. Vill du kan du tillsätta lite mer fraiche, antingen med smak eller naturell och även grädde går bra att tillsätta.

Ät med kokt bulgur blandat med persilja samt en god sallad! Bon ápetit!

Kanelbullar och Lussekatter!
40 stycken
- Ca 16 dl vetemjöl
- 1 pkt jäst för söta degar
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl strösocker
- ½ msk stött kardemumma
- 150 g smör
- 150 g kesella
- 5 dl mjölk
- 1 ägg
- 250 g smör, rumstempererat
- 2 dl strösocker
- 6 tsk kanel, malen
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt kesellan och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma.
Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg.
Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.
Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar eller i bullformar för att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.
Vispa ihop ägg och mjölk och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller mandelflarn. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 8 minuter. Bullarna ska vara gyllenbruna.
Låt bullarna svalna på galler med en bakduk över.
Sen så passade vi ju på att göra lite lussekatter utav degen också.. så isåfall struntar ni bara i att göra fyllningen och allt de där, och gör helt enkelt lussekatter av degen, de ända ni behöver mer är russin såklart. Btw, ett tips är att ni lägger russinen i vatten innan, då sväller dem åså åker dem inte upp ur lussekatterna sen när man gräddar dem!

Lycka till!


Lite värmande kvällsmat..




God frosting
